Гепи перемагатимуть доти, доки ви дозволяєте зеленським чоловічкам іржати над вами - блогер

Набирає обертів скандал навколо матюгливого відео за участі шоу-мена Володимира Зеленського. В уривку з майбутнього серіалу "Слуга народу", який скоро транслюватиме канал 1+1, вчитель-історик, не підбираючи слова обкладає матами політиків та кандидатів у депутати. Криком кричить, що немає з кого вибирати і тому йти на вибори немає сенсу. Лідери думок і пересічні користувачі жваво обговорюють появу такого ролика, його зміст і наслідки. Обурення українців поведінкою героя Зеленського цілком зрозуміле. Він матюгається не просто десь у себе на кухні. Слова "п*дарас", "сука", "п**дец", "п**дят" звучать в навчальному закладі - в школі. Матюглива тирада лунає не деінде, а в класі історії, на фоні державних символів країни – герба і прапора, стенду з написом "Київська Русь".
У спічі Зеленського-історика лунає безнадійність від того, що нічого не залежить від голосування на виборах. Відео з'явилося напередодні місцевих виборів в Україні. Скільки виборців не пішли на дільниці після перегляду цього ролика невідомо. Щоб дізнатися це, потрібно провести опитування серед тих, хто поширює його зі словами "ось так я думаю", "в точності мої слова".
Блогер Софія Дніпровська дивується активному поширенню матюгливого ролика:
Бєз лоха жизнь плоха... От мені цікаво, якими мотивами керуються укранці, що шарять матюки блазня Зеленського на адресу українського Президента (яким би неідеальним той не був)? Невже не розуміють, що розшарювання зеленського хамства не є ознакою демократичності, волелюбства і критичності мислення, а банальним браком самоповаги. І поки ви дозволяєте зеленським чоловічкам іржати над вами і розтлівати своїм цинізмом українське суспільство – гепи з допами перемагатимуть.
Олена Олійник коментує: Так. Відтепер "зеленських чоловічків" стає набагато більше. Втім, в моїй стрічці цієї гидоти не було, чим пишаюсь. Або ж я пропустила, що теж можливо)

Володимир Неборачко, як і багато хто, думав, що один в несимпатії, але виявилося, що ні: Я думав мені одному не подобається... нуль конструктиву і якесь одне імпотенційне скавуління. І крім того його спонсори підкидають нову фішку у вигляді "як все погано і як нічого не міняється", а поведінка українців в цьому випадку гірша, ніж у вати - це розносять і продовжують нічого більше не робити, тільки стогнати.

Ігор Шандрігон іншої думки: За Порошенка образились? А кому ж за Кернеса дякувать, як не неідеальному Президентові? Чи за решту тої шелупоні, шо ВЖЕ мери, сери, і хєри обл, рай, міськ і сільрад? Боярам поганим? І фоткі такі постить архітупо, у кумира вашого є й похлєщє.

Софія Дніпровська відповідає: Хіба Порошенко Кернеса призначив на посаду мера? Його ж харків'яни обрали. Напевно, Зеленський хорошим рекламним щитом послужив. Порошенко -- не приватна особа, а президент України, обраний більшістю українського народу. І хамство на його адресу -- це випад проти народу і держави. І більше нічого.

Mykola Grechukh також додав: Местное самоуправление выбирают нет"бояре", его выбирают люди. Бывают конечно практики, когда и мэра назначает Президент, и выборы оставшиеся управляются в ручном режиме в плане кого зарегистрировать, кому не засчитать подписные листы, а кого в последний момент снять, только за этим отправляйтесь, пожалуйста, в рашеньку и там наслаждайтесь царями и боярами.

Олександр Мірошніченко недоумевает: Стартует новый сериал "слуги народа" вроди называется. Так вот разгоняют рекламу. Так вот этот обсуждаемый кусочек из фильма. А вы о чём подумали? Кто о чём наболело? При чём тут Зеленский?

Igor Nakonechnyi: дякуємо Зеленському за явку на виборах! молодець, сказав все шоб виправдати тих хто не прийшов на МІСЦЕВІ вибори, вибрати свого колегу чи товариша.

"Феномен перепосту ролика із Зеленським, який матюгається, мені зрозумілий. Феномен перепосту цього ролику окремими людьми, яких я поважаю, мені не зрозумілий, – коментує журналіст і блогер Сергій Кошман. – Перегляд і репост подібних роликів - прекрасний психотерапевтичний спосіб зняти з себе будь-яку відповідальність. Звичайно ж "політики" винні, звичайно ж "влада". В цьому смислі проведений чудовий ритуал: колективный, емоційний, архетиповий..."
Звертаючись до громадянського суспільства він пише наступне: Перш ніж робити черговий емоційний репост чергового інфантильного монологу, задумайтеся, будь ласка. Подивіться на себе з боку, порефлексіруйте чому у вас виникло бажання поставити жирну крапку в вашої персональної еволюції, чому захотілося плюнути в обличчя складній діалектиці?
Звичайно ж справа не в цьому конкретному ролику. Все набагато складніше. Просто один приклад. Точніше питання. А що ви "реформували", як частина громадянського суспільства? Невже ви думаєте, що реформування/зміна суспільства вирішується тільки законами зверху? Що можна змінити "менталітет" указами і розпорядженнями?
Поставте собі чесні питання. Які нові сучасні норми і практики були створені за вашої безпосередньої участі? Які цивільні інституції були вами створені за останні два роки? Які нові професійні, громадські та політичні організації заробили знизу з вашою допомогою? Тут у нас величезний провал ...
Інший приклад. Ми критикуємо "влада" за косметичні реформи. При цьому пишаємося волонтерським рухом. Друзі, якщо волонтерські організації не інституалізує, а просто продовжують щось робити вольовими зусиллями - це така ж косметика. Нова якість суспільство - це не вольові зусилля. Це складні інститути створювані роками.
Цивілізація створюється, в тому числі, і новими практиками буденності. Ось і створюйте ці практики буденності. Постити інфантильний ролик з матюкливим шоуменом – це погана практика буденності. Чи не самоусувається від відповідальності. У всьому винні ми, а не "політики" і "влада".
Коментуючи слова Кошмана користувач Олег Животовський висловив цікаві думки: Щодо ролика - дуже справедливо! Хотілося б звичайно почути самого Зеленого! А не монолог ще одного його героя! Хоча багато акторів перетворюють навіть класичні монологи в сучасні меседжі! І тут все складається! Меседж простий і зрозумілий: "пизздят и пиздят" наголос поставте самі!
Так невже це не програмний меседж громадянському суспільству і кожному з нас !? Контролюйте і не голосуйте за гречку або з бодуна!
І ще! Дві революції закінчилися нічим! Революція - корінний злам системи, а не макіяж небіжчиків! Поки цього не зрозуміємо: будемо вічними революціонерами - імпотентами!
Головного героя, який подається карикатурно і штучно, автори серіала охрестили Василем Голобородьком. Сценаристи навіть не перевірили, що це ім'я відомого талановитого українського поета з Луганщини. В липні минулого року, рятуючись від війни, залишив домівку і переїхав під Київ. І оце ім'я - це навмисний вибір, непрофесіоналізм сценариста чи випадковість?
Гепи перемагатимуть доти, доки ви дозволяєте зеленським чоловічкам іржати над вами - блогер Гепи перемагатимуть доти, доки ви дозволяєте зеленським чоловічкам іржати над вами - блогер Reviewed by Unknown on 04:30 Rating: 5
На платформі Blogger.